Wednesday 3 February 2016

Андроид Трикове

Как да управляваме Chrome Beta за Android с жестове


 Бета версията на браузъра въвежда удобни жестове за лесно управление на приложението. Те са достъпни само в Chrome Beta приложението, което е отделно от стандартния Chrome за Android. В него Google тества част от функциите, които в последствие могат да бъдат добавени в основния браузър. Сред тях са няколко жеста за бързо управление на функциите.

Те са активирани по подразбиране и няма нужда от променяне на настройките на браузъра. За да смените отворения в момента таб може да плъзнете пръста си наляво или надясно върху полето за въвеждане на адрес на сайта. Ако поставите пръста си върху бутона за отваряне на списъка с табове и го плъзнете надолу, ще видите всички отворени в момента табове. По подобен начин може да отворите и менюто, като просто плъзнете пръста си надолу върху неговия бутон.

Как да активираме експерименталните функции на Chrome Beta за Android



Chrome Beta за Android разполага с множество допълнителни функции. Повечето от тях обаче остават скрити за масовия потребител, тъй като са експериментални. Най-новата версия на браузъра дава достъп до тях, стига да знаете как. За целта трябва да обновите Chrome Beta (не стандартният Chrome) до последната му версия.

След това да отворите нов таб и да напишете chrome://flags. Ще видите списък с всички експериментални функции. Естествено, имайте предвид, че някои от тях може да не работят особено добре, но може по всяко време да ги деактивирате от същото меню.

Когато натиснете Enable или Disable бутона на съответната функция, трябва да слезете до дъното на списъка и да натиснете и бутона Relaunch Now. Това ще рестартира Chrome и ще активира съответните промени.

Как да ползваме Picture in Picture в YouTube за Android


Новата версия на YouTube за Android предлага удобна функция за мултитаскинг. Чрез нея потребителите могат да отделят гледания в момента клип в отделно прозорче докато продължават да сърфират из приложението.

Функцията е подобна на устройствата на Samsung, но работи само в рамките на YouTube приложението. За да я активирате, първо трябва да обновите приложението до най-новата му версия чрез Google Play.

След това отворете програмата и изберете клип, който искате да гледате. Плъзнете пръст по екрана надолу, за да минимизирате видеото. Може да направите това и като натиснете стрелката в горния десен ъгъл. За да увеличите видеото, натиснете неговото прозорче. Може да затваряте клиповете докато са в отделен прозорец. За целта трябва да ги плъзнете наляво или надясно и извън екрана.

No comments:

Post a Comment