Wednesday 3 February 2016

Как да изпращаме SMS-и от телефона през компютъра

Защо да се тормозите с четене и изпращане на SMS-и от телефона, когато седите на компютър? Възползвайте се от предимствата на клавиатура и по-големия екран, като изпращате съобщенията от компютъра, но чрез телефона си.

Има много приложения за тази цел, но две се радват на особено голяма популярност. Първото е MightyText. Трябва да го инсталирате на телефона си и да го пуснете. След това трябва да посетите сайта на MightyText и да влезете с Google акаунта си, за да получите достъп до интерфейса. Ще виждате съобщенията си като пристигат и ще може да им отговаряте (SMS-ите се изпращат както обикновено от телефона, така че има съответните такси на оператора). Ако използвате Chrome, може да си инсталирате и добавка за браузъра, която ще ви уведомява за новопристигнали съобщения.

По-интересно е приложението AirDroid. То дава много повече възможности за работа с устройствата. AirDroid се инсталира на телефона и създава локален сървър на него.

Ако компютъра и телефона са в една мрежа, ще може да посещавате въпросния сървър чрез браузъра си и да управлявате устройството, да обменяте файлове, да инсталирате или деинсталирате приложения и разбира се, да получавате и изпращате SMS-и.

No comments:

Post a Comment