Monday 24 November 2014

Допълнителен доход и собствен бизнес

В днешно време поради ниските заплати-минимални и средни (поне в държавата, в която аз живея) е необходимо човек да си докарва допълнителен доход, ако иска да води поне донякъде относителен и поносим начин на живот. А че начини за допълнителен доход има, това едва ли някой би дръзнал да оспори.

Има най-различни и разнообразни примери за това как човек може, освен заплатата, която получава, да печели и други дивиденти. Например в момента ми хрумва да посоча като уместен пример футболните съдии, които през седмицата упражняват своята професия, а през уикендите обличат съдийския екип, за което получават допълнителни доходи.
Има и такива хора, които си докарват допълнителен доход (при това доста успешно, а и с голям късмет), като играят на тото, залагат на еврофутбол и др. Разбира се, играенето на покер в интернет сайтовете, както и залагането на еврофутбол (узаконен хазарт, ако трябва да сме точни) са напълно легални и не е малък броят на тези, които се възползват от предоставените им възможности.

Но ако човек наистина иска да има стабилни и трайни доходи, то това най-добре ще се получи, ако този човек управлява свой собствен бизнес. Тогава, стига разбира се всичко да върви гладко, въпросният човек може да си докара такъв допълнителен доход, на който хората от държавния сектор не без основание завиждат.

Има различни начини да се започне собствен бизнес, но повечето от хората, които са успели да развият такъв, в началото, поне според мен, са се нуждаели от начален капитал. При такива обстоятелства е възможно теглене на кредит от банка, който впоследствие, разбира се, трябва да бъде изплатен със съответните лихви.

Собственият бизнес е особено популярен днес. Това е напълно разбираемо, като се имат предвид невинаги достатъчното заплащане за длъжността, която човек заема. Мисля си още, че е особено популярен сред английските футболисти (всеки знае какви суми получават тези играчи само за седмица). Сещам се за бивш футболист на футболен клуб „Ливърпул”, когото интервюираха веднъж по телевизията и той каза, че след приключване на състезателната си кариера заедно със съпругата си имат няколко агенции, които набират средства за благотворителност. Собственият бизнес определено е по-доходоносен.

No comments:

Post a Comment