Monday 24 November 2014

Как да изберем подходящия за нас часовник?

На пазара днес съществуват много различни часовници – те варират в диапазона от много евтини до много стилни, с интересни декорации и скъпи. При избора на модел първото, което трябва да се има предвид, е за каква употреба е подходящ – за  носене в официална или по-неофициална среда. Или пък с по-практичен дизайн и подходящ за носене на работа всеки ден.

По-спортните натури и почитателите на водните спортове се нуждаят от модел с по-спортна визия. Някои клиенти пък предпочитат да се хвалят със скъпия си и луксозен часовник. Всички тези размисли трябва да се имат предвид при избирането на подходящия часовник, който да пасне добре на стила на собственика и да изпълни добре своето предназначение.

Преди да бъде избран окончателно даден продукт то трябва да бъдат разгледани множество други варианти и да се предпочете този, който е най-комфортен за носене и същевременно отговаря на нуждите на клиента. Що се отнася до предпочитанията към определен дизайн, то това е изцяло въпрос на вкус.  Всеки потребител трябва да избере сам какъв цвят да бъде часовникът, дали да е с кожена или метална каишка или каквото и да било друго, свързано с модела. Като цяло часовниците се делят на две основни групи – автоматични и кварцови.

Автоматичните не използват батерии и се задействат чрез движението на китката на техния собственик. Такъв часовник може да спре, ако не бъде носен често, например в продължение на цяла седмица. Автоматичните часовници по принцип са по-скъпи от кварцовите. Кварцовите модели от своя страна пък донякъде са по-практични по отношение на цена и са по-подходящи за клиенти, които просто искат да си закупят някой по-стандартен модел.

Недостатък спрямо автоматичните, е че кварцовите модели разполагат с малки батерии, които трябва да бъдат подменяни от време на време. Те не са снабдени с толкова прецизни технологии, колкото автоматичните часовници, и затова и цената им е по-скромна. Материалът, от който е направен даден часовник, също е от значение – обикновено  тези с корпуси от неръждаема стомана или титаний са предпочитани от клиентите, защото са по-здрави и подходящи за ежедневна употреба.

В заключение може да се отбележи, че изборът на часовник, както на всеки друг продукт, е доста субективен. Той се влияе от редица фактори като личен стил, социален статус, заниманията на собственика и куп други индивидуални предпочитания. Въпреки това има някои основни стъпки, които е добре да се следват при избора на конкретен модел, за да отговаря той най-добре на нашите нужди и вкус.

No comments:

Post a Comment