Sunday 30 November 2014

ИТ стажанти в Англия за Олимпиадата

Компанията Atos ще даде възможност на наши дипломирани специалисти от ИТ сектора да изкарат няколко месеца стаж в Англия. Както е известно, компанията има подразделение и в България. Чрез него Atos ще наемат младите специалисти за стажовете това лято. ИТ компанията е официален партньор на летните олимпийски игри в Лондон това лято. От фирмата съобщават също, че стажовете ще бъдат платени.

Позициите, за които ще се провежда стажа са две – асистент-мениджър по ИТ технологии, за което ще има 34 свободни места и ръковидител на екип поддръжка – 49 места. За тези позиции пращат доказали се в ИТ сферата специалисти, със завършено образование, няколко години стаж в ИТ сектора и мениджмънта. Този стаж ще даде възможност на бъдещите мениджъри да добият ценен опит в тази област, ще им даде възможност да общуват и работят с интернационални специалисти.

Също така той ще им даде шанс за бъдеща реализация и да си намерят добра работа в чужбина. Тези 83 специалиста ще имат възможността да се докажат в продължение на 6 месеца и след това да изберат дали да поемат пътя към някоя чуждестранна фирма или да се върнат в България.

 Офисът на фирмата у нас е участвала активно при избора на кандидатите за стажовете за летните олимпийски игри в Лондон. Ръководителите на екипите за поддръжка ще отговарят за 900 съврърни устройства, 1 000 рутера и над 9 500 компютъра. За да работи всичко както трябва и зрителите пред малкия екран и на живо да могат да се насладят истински на състезанията, ИТ специалистите ще проведат по 20 000 часа тестване на апаратурата, а 3 500 специалиста, ръководени от Atos ще работят по всичките ИТ нужди на олимпийските игри.

Според HR мениджъра на Atos за България, дава се уникален шанс на 83 млади бъдещи специалиста да се развият в една правилна посока и да им помогне за по-нататъчното развитие като мениджъри.

No comments:

Post a Comment