Wednesday 26 November 2014

Печелившите качества на кандидатите за работа в Англия

Като млад човек, търсещ най-разнообразни перспективи за своето професионално и личностно развитие, вече от няколко години и аз се сблъсквам с предизвикателствата на пазара на труда. Казвам предизвикателства, тъй като това е своеобразно “бойно поле”, където конкуренцията е жестока.

Да имаш перфектната автобиография, портфолио или мотивационно писмо не е достатъчно. Вярно е, че това е начин да създадете първо впечатление за себе си у бъдещия си работодател, но все по-рядко мениджърите на големи и малки компании разчитат на тази лесно манипулируема информация. Всеки предпочита личния контакт, срещата с потенциалните служители и, ако щете, усещането, което ще имат за тях.

Ето защо, ако искате да си гарантирате успех и получаване на мечтаната работа, е най-добре да поработите върху умението си да създавате добро първо впечатление.
Всички добре знаем, че най-важните детайли за постигане на тази цел са: външен вид, добра дикция и убедителност в собствените си умения.

За жалост, не всеки е надарен с изключителна природна красота, която да буди възхищение у хората. Но тук и не се има предвид това, необходи мо е да имаш усет за правилното облекло. А когато става въпрос за интервю за работа, се изсква семпъл делови стил. Ъой показва не само вашето уважение към бъдещия работодател, но и способността ви да се адаптирате лесно във всяка ситуация. Това е особено важно и в случаите, когато кандидатствате за работа в чужбина. В държави като Англия, където все повече българи търсят работа, има строго изграден етикет за подходящо облекло при интервю.

Добрата дикция и правилното говорене са следващата стъпка, която може да ви осигури желаната работа. Правилната реч в делова обстановка е показателна за вашия опит в официална среда, прави добро впечатление за цялостната ви култура и отново доказва уважението ви към събеседника.

Освен правилната и отчетлива реч, е необходимо със словото си да не можете да убеждавате, да вдъхвате доверие, да накарате всеки събеседник да повярва, че именно вие сте най-подходящият за дадената работа. И това е най-трудната ви задача. За тази цел не иползвайте заучени маниери и фрази, които със сигурност ще бъдат доловени от интервюиращите. Просто бъдете максимално искрени, не се страхувайте да покажете своите слабости, но и не акцентирайте върху тях. Това ще докаже не само вашата искреност, но и осъзнатост за слабостите ви и мотивацията да работите върху тях. Поддържайте уважителен, но приятелски тон. Така ще направите събеседването не само по приятно за вас самите, но и за своите бъдещи работодатели.

Това са няколко прости съвета, които могат да помогнат нй-вече на новаците в търсене на работа и най-вече на онези, които търсят работа в Англия. Известно е, че кандидатстването за работа в чужбина е доста по-конкурентно, кандидатите може да бъдат стотици, дори хиляди. Ето защо е необходимо да усвоите добре своите умения за комуникция не само на родния си език, но и на чужди езици, най-често английски.

No comments:

Post a Comment